Online Shopper yang gila..!!!

Assalamualaikum

im crazy... seriuly crazy... korang tahu kan 3 hari nie ada #Mycybersale..
masuk opiz je terus tengok online shop yang bagi diskaun kaw.. kaw..
setakat hari nie dah shopping kat zalora, elianto, poplook. lazada
wah.. lepas nie pergi kerja jalan kaki la... hahaha

total kerugian hari nie da almost 4 rat dah..
udah udah la nad oi... risau gak nie.. takut tak cukup plak sampai hujung bulan..

sapa yang belum bershopping lagi.. cecepat gi ke www.mycybersale.my.. korang boleh baca kat sini if tak taw pe ke la hai benda tu.. 

cepat cepat.. esok dah last day da #mycybersale.. 
percaya la.. barang semua murah.. murah... 

ce tengok.. 13 barang.. total 126 hinggit sahajo... 
sapa nak bagi tu... 


heheh selamat bershopping ye uollsss...
masih de malam nie n esok lagi..

add to chart.. add to chart.. add to chart.. checkout and proceed to payment..
malam nie mengigau sebut benda ni la.. 

heheh

sharing is caring!!

thanks for reading this entry!!




#Mycybersale... Kena bagi taw gak... mesti baca !!!!!

Assalamualaikum

Wah memang kena bagitaw nie. serius kena bagi taw gak..especially yang memang online shopper tegar like me.. hehe tapi still boleh control lagi.. :)Korang tahu tak start hari nie 29.09.2014 sehingga 1.10.2014 ada salesale di 

http://www.mycybersale.my/

eh apa tu #mycybersale? #mycybersale ialah online shopping link yang diterajui oleh kerajaan yang pertama di dunia. #Mycybersale di tubuhkan oleh perbadanan pembangunan multimedia (MDeC) melalui inisiatif Digital Malaysia.

Dalam #Mycybersale ini akan menyaksikan penyertaan 4,500 peniaga yang memberi tawaran lebih daripada 225,000 tawaran dalan online yang menawarkan sehingga 90% diskaun k... 

Serius sesuatu yang sangat best.. memang nowdays takde masa nak gi shopping mall untuk bershopping. so nie la inisiatif yang kerajaan offer pada rakyatnyer... yes especially to lady la kan.. so di sini la bermula nyer di #mycybersale

antara online shop yang participate ialah pop look, zalora, lazada, lumido, mph, air asia and banyak lagi la.. memang tersangat banyak.

korang boleh terus ke laman web #mycyersale nie..  http://www.mycybersale.my/

antara online shop yang menjadi perhatian nad tentulah poplook.. geram je tengok baju baju yang dorang offer tu... lepas tu ke mph la.. memang wajib every month shopping buku taw...
wajib.. 

jadi apa lagi cepat gurl.. eh lelaki pun boleh kalau nak beronline shopping nie...
just pergi jer ke  www.mycybersale.my 

then pe lagi.. korang klik..klik.. add to chart.. add to chart then proceed for payment
make sure duit dalam account cukup k.. n before beli tu make sure all the expenses wajib dah di bayar k.. jangan bershopping sakan smpai hutang hutang wajib tak di bayar.. hehe



laman web mycyber sale


poplook.. cantik kan dress tu

tengok baju kurung nie da takde stock.. lambat sangat beli tadi..




selamat bershopping k

enjoy !!

Sharing is Caring

See you in next entry!!

Thank your for reading this entry!!



Hujan Ribut di Shah Alam

Assalamualaikum

hujan ribut kat shah alam.. 

nasib baik dalam opiz..
seram gak.. first time jadi camni











video


video

Resepi 2 # Butter Moist Cake and Magic Pan

Assalamualaikum

Sapa nak resepi kek untuk dummies macam nad nie.. a simple kek if suddenly teringin nak makan kan... tapi butter cake la.. a moist and simple butter cake.

nad peminat setia kek, and also my son yang sulung tu pun peminat kek.
after bersalin, nad try every week to bake something for the family.

so last week nad buat kek mentega moist or butter cake..
 its my favourite and aish favourite also.
but something happen.. which my oven tak boleh function.. masa tu bahan da bancuh taw..
rasa frust n mengelabah dah bila tak boleh guna oven... masa tu terpikir nak masak dalam apa kan..  suddenly nad teringat ada magic pan..
nad pernah tengok dalam you tube yang magic pan nie boleh masak kek.. so y not kiter try kan..
nad pun try la bake cake tu dalam magic pan.. n believe me.. cake tu masak and naik dengan cantik sekali.. wah masa nie dah suka sangat.. yang penting kek tu sangat gebu.

Aish sangat suka yer kek yang di masak dalam magic pan nie.. dia makan sampai habis..

sapa yang ada magic pen tu boleh la guna untuk masak cake yer... confirm menjadi and sangat gebus.. but make sure you masak dengan api yang sangat perlahan...

Kek butter moist tu plak adalah resepi dari my mom.. dia dapat dari mana, nad tak tahu plak.. but yang penting kek nyer gebu and menjadi yer... n sangat sedap... korang should try resepi yang simple nie... boleh buat untuk anak anak.. if butter cake nie makan dengan nutella.. ya allah... nyum..nyum sangat... 

orait korang boleh check it out resepi nie..

Resepi: Kek Butter Moist

Bahan - Bahan
250g butter
250 g tepung naik sendiri
4 biji telur
1sk essen vanilla
1/2 cawan susu segar
180 g gula kaster

Cara - Cara
1. pukul butter and gula sampai sebati.. sampai jadi putih
2. masukkan telur n selang seli dengan tepung naik sendiri
3. dah sebati semua adunan masukkan esen vanilla then susu segar
4. kacau hingga sebati dan masukkan dalam magic pan k..
5. kalau nak tabur pape tabur la on the top of bancuhan
6. bakar guna api kecil sekali yer.. then masak selama 20 minit...
then siap....

kek yang dah masak dalam magic pan

tepi tu garing sikit.. hehe nie first time guna magic pan kan..

kek yang gebu dan sedap.. 

try jangan tak try k... ok la next entry nad share resepi lain..
makanan kegemaran family 



selamat mencuba yer

sharing is caring

thank you for reading this entry.



Product Review: Pearl White Putih Mulus By Jamu Jelita

Assalamualaikum



sapa nak?



Awet muda dan pencerahan yang menyeluruh



wahahahhaha.. 



nak review sikit jadi putih nie..hahhaha



hehe nak review produk Pearl White Putih Mulus by Jamu Jelita



Masa mengandung ari tu memang kulit jadi gelap dan kusam dan berjeragat dan ada bintik bintik hitam.. nad jenis kulit senang meninggalkan bekas tapi lama nak hilang..


so lepas beranak ari tu ada gak terpikir nak makan supplement yang ada collagen and lepas tu cerah kulit lepas tu boleh nampak muda la konon dan dalam masa sama boleh hilang those bintik bintik hitam tu kan and yang penting ibu yang menyusu boleh consume kan..



so ini la dia.. hehe produk yang affordable... 

Pear White Putih Mulus by Jamu Jelita

Pear white putih mulus nie... hehe

serius bila di bancuh dengan air rasanyer sangat sedap yer..
nyum nyum nyum.. 


Alhamdullilah after consume about 2-3 weeks nad boleh perasan some of bintik bintik hitam kat muka nie berkurangan la.. kalau dari segi cerah tu ok la... tak nampak kusam k.. my maksu siap tegur lagi ari tu, nampak cerah la kakyong.. wah memang kembang kempis hidung bila di tegur.. hehe

Pear white putih mulus nie di datangkan sekali dengan shaker... satu botol nie boleh tahan dalam 2 minggu if you consume pagi dan petang. 

di sini nad terangkan sikit few infor pasal pearl white nie...

PEARL WHITE JAMU JELITA

Diformulasikan dengan kolagen yang telah dihidrolisiskan, ceri Acerola, ekstrak tomato dan kulit kayu Pine yang mempunyai pelbagai khasiat, Pearl White Putih Mulus keluaran Jamu Jelita ini efektif untuk mencerah dan menganjalkan kulit wajah. Ia bebas dari kandungan lemak dan kaya dengan karbohidrat dan Vitamin C.
Shaker disertakan bersama.

KHASIAT PEARL WHITE JAMU JELITA

  • Melambatkan proses penuaan dan meremajakan kulit
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menggebu dan menganjalkan kulit wajah
  • Menyihatkan lagi kulit wajah
  • Menghaluskan kulit wajah
  • Menyegarkan kulit
  • Melindungi kulit dari sinaran ultraungu

KANDUNGAN PEARL WHITE JAMU JELITA

  • Hydrolyzed Collagen: Kolagen larut air yang juga dikenali dengan nama gelatin ini mengandungi asid amino yang mampu membina dan mengekalkan tisu yang sihat, menjadi agen anti-oksida, menyeimbangkan protein dalam badan, melembap dan menghaluskan kulit.
  • Glutawhite: Sejenis asid amino yang juga dipanggil Gluta ini berperanan sebagai anti-oksida yang paling berkesan untuk mencantikkan kulit. Ia terbukti dapat mengatasi penyakit kulit kemerah-merahan, bersisik, kering, dan menyembuhkan luka pada kulit. Di samping itu, ia mampu meneutralkan radikal bebas, memulihkan sel rosak, menyahtoksin dan juga meningkatkan prestasi antioksida yang lain.
  • Vitamin C: Vitamin C merupakan sebatian yang penting untuk menyeri dan menyihatkan lagi kulit. Ia juga bertindak sebagai anti-oksida untuk mencegah penyakit selain mengurangkan kesan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan terhadap bahan kimia yang merbahaya.
  • Multivitamin: Gabungan mineral ini mempunyai pelbagai khasiat untuk tubuh badan kita. Mengikut pendapat pakar kesihatan, pengambilan multivitamin dengan dos yang dibenarkan boleh membantu mencegah kekurangan vitamin dan mineral yang digunakan untuk meningkatkan nutrisi penting dalam tubuh.
  • 3X Stem-Cell: Stem Cell adalah sel induk yang berfungsi untuk membentuk sel baru secara berterusan dan menggantikan fungsi dari sel-sel organ tubuh yang telah rosak.
  • Acerola Cherry: Juga dipanggil dengan nama saintifiknya, Malpighia emarginata, ia sangat kaya dengan vitamin A, B1, B2, B3 dan C serta karotenoid dan bioflavonoid. Ramuan-ramuan tersebut mengandungi khasiat yang efektif untuk menjadikan kulit lebih sihat, muda dan bebas dari bakteria dan penyakit yang akan merosakkan kulit.
  • Pinebark: Mengikut kajian, kulit kayu dari pokok Pine ini sememangnya berkesan untuk mendapatkan kulit yang sihat di samping melembap dan meremajakan kulit wajah.
  • Tomato: Tumbuhan yang sering menjadi ramuan dalam produk kecantikan ini tidak dinafikan mampu menyihat dan mencantikkan lagi kulit. Ia terbukti dapat mengecilkan liang pori-pori kulit, menghilangkan bintik-bintik hitam, mengawal penghasilan minyak pada wajah, mengekang pertumbuhan jerawat di samping melindungi kulit daripada sinaran ultraungu dan mencerahkan kulit yang kusam.
  • Astaxanthin: Bahan ini berperanan untuk merawat kerosakan kulit yang diakibatkan oleh sinaran ultraungu, di samping menjadi agen anti-oksida yang mampu mencegah daripada terkena penyakit.
  • Argan: Ramuan anti-oksida yang berasal dari pokok Argan dan sering didapati di Maghribi ini kaya dengan vitamin dan berfungsi sebagai pelembap dan penawar untuk masalah kulit.
  • Pearl: Mutiara merupakan ramuan penting dalam sesebuah produk kosmetik dan kecantikan dan berperanan untuk mencerah, melembap dan melembutkan kulit wajah. Di samping itu, ia berfungsi untuk melindungi kulit daripada sinaran ultraungu, mengatasi kegatalan pada kulit, melambatkan proses penuaan, serta mengurangkan kedut.
  • Rose Alps: Ekstrak bunga mawar sememangnya berkesan untuk merawat kulit. Ia berupaya mengecilkan pori-pori dan mengawal kulit yang berminyak. Hasilnya, kulit tampak lebih berseri, halus dan segar. 

CARA PENGGUNAAN PEARL WHITE JAMU JELITA

  • Masukkan satu sudu Pearl White Putih Mulus Jamu Jelita ke dalam shaker yang mengandungi 120 ml air.
  • Goncang shaker atau kacau di dalam gelas sehingga larut.
  • Untuk kesan nutrisi yang lebih optima, anda disarankan mengambil Pearl White Putih Mulus 15 minit sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur malam.
  • Simpan di tempat yang kering.

so macam mana.. nampak menarik kan... 
kan... hehe
  tapi nie memang betul nad sendiri consume produk nie.. sangat recommend yeer.. and ibu menyusu boleh juga mengambil produk Pearl white nie.. nad pun menyusukan anak..


Before consume Pearl white
hehe nie masa aziz masuk hospital ari tu.. betul betul hari raya...
ignore yer rupa da macam orang gaji yer.. masa nie berserabut ngn aziz yang sakit
tapi nampak tak dark spot di tepi pipi tu... nampak tak?
hehe tak nampak kasi zoom sikit...

After consume

Selepas consume for 2 weeks.. nampak tak kat tepi pipi tu da kurang...
 


hah pe lagi cepat2 la cari yer produk nie.. 
memang dia agak lamabt sikit result.. as long as boleh hilangkan masalah nad.. im ok.. masa tu takde masalah for me.. hehe


korang boleh cari kat kedai jamu2 or kat giant or tesco la..
satu botol nie harga dia dalam RM 35.00 @ RM 36.00
setiap kedai lain lain harga taw... 

so korang cepat2 la cari yer.. 

hehe kalau korang nak tanya lebih details lagi pasal produk yang nad consume nie.. boleh email me k
hehe i nak order my bottle ke 3.. kalau korang nak sekali beli boleh email me..
i beli harga dia murah dari tu RM 30 je..
murah sebab pe.. i membership kat satu kedai jamu nie.. so setiap kali beli dia bagi diskaun membership..
 heheh


or boleh pm kat my facebook k.. 

but kalau korang nak nad beli.. kena sabar sikit yer..sebab nad kena gi kedai tu n beli n pos kepada korang.. and of coz korang kena bare the postage cost yer dear.. 

Happy hunting pearl white yer....

Sharing is caring :)

Thank you for reading this entry..

Eh selingan sikit yer...



canti hati ku
love



Tips : cara menjadi ibu bapa yang baik






Product Review: Aiebao Hip Seat + carrier

Assalamualaikum

mommy2 out there...
haaaaaaaaaa nad nak share and review satu product yang nad rasa berbaloi beli.. 




nie nad nak share satu product yang lebih kurang macam boba 4g carrier and ergo baby carrier.. nie one of my wish list tu nak beli baby carrier camtu.. tapi disebabkan harga nyer yang mahal.. nad postpone kan niat nak beli carrier tu since dari bulan 5 hari tu...

so 

al kisahnyer nad and suami and anak2 berjalan window shopping kat Festival City Mall.. then teringat nak beli few toys untuk aziz and aish.. so masuk la satu kedai baby kat dalam tu.. nama kedai baby tu bb oasis.. dalam kedai nie la terjumpa baby carrier yang super murah nie... mula2 tengok ingat mahal macam boba 4g or ergo.. sekali tengok harga.. RM99+
dalam hati pun pikir... mak ai murah tu... 

mintak la pekerja kedai tu buka n nak tengok camne function nyer.. so dia buka la kotak baru and bagi try.. so bila try tu memang macam pakai ergo baby carrier.. cuma beza.. Aiebao nie dia de hip seat so baby more comfort dalam tu. dah pakai try la masukkan aziz dalam tu... wah memang aziz tak nangis  yer.. nampak sangat selesa... 

sebelum nie de gak try bb carrier anakku and bb carrier mothercare.. tapi semua dia melalak tak ingat dunia.. mayb sakit ko kat kaki nyer..

jadi bila dia diam dalam bb carrier aiebao nie... nad pun da terjatuh cinta da.. tapi tak decide lagi nak beli.. so bila suami cakap bila nad sarung baby carrier nie kat badan, nampak selesa dan tak sakit bahu la kalau dokong dia... 

so tanpa pikir panjang.. suami pun cakap ambik je la.. plus register jadi membership dapat diskaun lagi kan.. so harga lagi turun jadi murah.. hahahahha memang grab la..

ada orang tu janji nak beli tuk anak buah dia...
tapi nak tunggu adik nad yang kat UK tu beli..huh memang sampai aziz besar la tak beli2 lagi.
ko dengar tu azri.. hahahha

lepas bayar tu terus pakai k.. hah yang lagi best.. nad boleh breastfeed aziz yer guna bb carrier aiebao nie..

serius tak tipu... macam mana nak breastfeed baby dalam carrier nie..

tak boleh la nak tunjuk gambar.. censored... (*v*)

but macam mana nad buat, nad betulkan kedudukan aziz separas ngan dada... n kebetulan pakai baju breastfeed friendly.. so nad bukak butang tengah then suakan mulut aziz ke breast.. so aziz dapat la nenen.. then nad coverkan sikit dengan tudung and baby carrier aiebao tu de tudung kepala untuk baby tido kan.. so nad tutup kepala aziz, tapi don worry.. dia boleh bernafas dengan selesa dan selamat yer.. tapi serius.. memang dia selesa yer menyusu badan dalam baby carrier tu... sampai tertido k... nad pun dapat la jalan2 dengan selesa.. pergi popular.. masuk parkson. masuk kaizon .. aziz tak bangun langsung.. n takde orang sedar pun yang baby tengah menyusu dalam baby carrier tu...

best kannnnn (*_*)v

meh nad review sikit kualiti carrier nie..

Aiebao baby carrier nie sekali dengan hip seat.. so korang boleh pakai carrier then bila baby besar sikit boleh pakai hip seat... mana2 yang korang selesa..

Aiebao nie product keluaran china... dari segi kualiti kain.. kain dia sangat selesa n tak la panas sangat.. tebal gak.. dari segi kekemasan n jahitan bb carrier nie ok sangat... 

bagi nad memang berbaloi beli.. dengan harga yang murah, then function nyer sama macam ergo... aiebao nie boleh facing depan n belakang.. n boleh carry  baby kat belakang badan kiter.. so memang sebiji cam ergo.. tak rugi beli la.. 

macam nad.. nad tak kisah beli barangan keluaran china.. jadi tak kisah la beli.. 
yang penting harga murah.. tapi dapat macam beli barang mahal..
janji berbaloi..... kalau ade yang membaca nie dia anti barangan china.. nad suggest pergi tengok dulu barang nie... kalau quality tu sama je dengan membeli carrier mahal.. why not try brand nie... 

satu lagi, carrier nie sangat selesa and comfort bila pakai.. dia hold pinggang and belakang badan kiter dengan selesa.. nad tak sakit bahu n pinggang yer pakai carrier nie..
hubby pun kata selesa dan comfort.. 

bdw aziz sekarang umur dia 4 bulan ++ dengan berat 6.5 kg
Aiebao nie boleh pakai sampai berat 20kg tak silap...
and aiebao carrier nie didatang kan dengan pelbagai color..
nad beli dark blue.. heheh 

Nah

kat bawah nie few pic carrier yang nad beli tu..

my sister and her dotter... 
pandanga tepi

pandangan belakang

again tepi

pandangan dari depan.. n ada cover kepala baby lagi..

kotaknyer

cara gunanyer


Spec produk nie


 





berbaloi kan.. dengan harga dalam RM 90+
dapat carrier yang function macam boba and ergo..

berbaloi n jimat.. :)

boleh spend duit untuk barang baby yang lain.. :)

so kalau mommies out ther nak beli..
korang boleh pergi ke kedai bb oasis nie k..

FB bb oasis
https://www.facebook.com/BBOasis

Online shop:
http://www.bboasis.com.my/

Alamatnyer:
Lot S12, 2nd Floor, KL Festival City 
No 67, Jalan Taman Ibu Kota, Taman Danau Kota 53300 Setapak Kuala Lumpur, Malaysia

happy shopping yer!!

Sharing is caring

Thanks for reading this entry...!!


*p/s - akan menyusul lagi beberapa produk review yer.. tunggu next entry..

Aziz Aiman note : Your 1 - 6 month old of life in this world



Note to Aziz Aiman ( Adik), 
12th September 2014 , 9.54am

# Assalamualaikum adik, if you read this probably adik da besar, 
of coz bila adik tengok, mesti adik akan malu malu.. (^_^)

hehe orang dulu dulu dia tulis surat untuk anak dia or dairy, tapi ibu different.. this is my dairy .. i will use this medium untuk compile all adik and abang memory and all note ibu untuk anak anak ibu... memang ramai akan baca... but you know if one day ibu takde di dunia.. blog nie and orang orang yang membacanyer akan menyampaikan pada anak2 ibu what my notes to you k... i believe you father is my no 1 fan... heheh  if ibu da takda nanti, adik boleh la baca n tengok all your memory and note for you  dalam blog nie  banyak kali k.... if this blog still ada di alam maya nanti...

 adik nie la rupa adik masa baby taw... so this picture is from adik keluar dari perut ibu sampai la adik umur 5 bulan.. you growing so perfect.. even adik tahu adik ada kekurangan kan..? but believe me.. jangan sekali kali adik rasa takut or malu k...my doa always with you.. you know who are you... seee adik you're sooo cute and hensem masa baby.. i believe sekarang adik memang hensem kan... hehehe
so adik enjoy seeing your self when you're baby... but ingat jadi orang yang kuat and jangan sesekali merasa rendah diri atas kekurangan adik tu k....

sorry la ibu nie bukan jenis suka buat album album or apa.. so this note and blog khas untuk adik...hehe 


Bye adik... see you in other notes k... 

ibu always love you  and my doa always with you sayang.. 





the first day you born in this world adik.. so perfect 



your 1 month cranky...

you love to being like this.. you know...

and you always cute and handsome all the time...

this when you falling sick and being hospitalized for 1 week sayang...




video
your cute face!!! make me melting all the time




ok see you in other notes k sayang
love you adik





 
Copyright © Nadira Ismail | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in