:: Kad Kahwin::

Hye dears.. hari nie kiter bercerita pasal kad kahwin, haha nie adalah entry yang sangat lama nad dah taip k.. tapi pending kat my draft.. so sekarang baru nak review kan.... so jom i story sikit pasal kad kawin nie....

hehe nad dah start survey kad kawin nie dari bulan 12 lagi, mula2 rasa macam terlalu awal kalau nad tempah kad kahwin ...api bila check ngan family and en tunang.. dorang semua cakap buat jer awal2 nanti boleh fokus benda lain.. hurmmmm betul gak cakap dorang.. so nad pun start la google sample kad2 kawen yang boleh di buat contoh.. hehehe.. kalau nak taw, actually nad dah membazir lebih kurang RM 100 kat kad kawin k.. mula2 tu nad gi la karnival pengantin kat KLCC tahun lepas, and berkenan dengan promotion one kedai kad kahwin nie, nama shop dia kad-kad kahwin, siap nad letak deposit RM 50 untuk dapat kan dorang punya package tu.. and nad cakap kat dorang.. when time dah ready untuk booking nad contact dorang.. so ok la... after a few month, tiba2 en. tunang plak cakap, jum tempah kad kahwin kat sini, tempah kat kad lestari, so dengan gagah nyer kami pergi la kedai nie and usha2 few kad kahwin and kami terus buat booking and bayar dorang RM 50, kenapa nad tempah dorang, sebab kedai kad kawin yang nad book time Karnival Pengantin KLCC tu, shop dia kat melaka, so en. tunang cakap cam susah jer nak liaise dengan dorang, so en.tunang cakap, baik kiter buat dekat2 nie saja... senang nak tengok and discuss, so nak di jadikan cerita after booking dengan kad lestari tu, kami tunggu gak dorang punya design, after 2 weeks they sent us design yang dorang draft for our wedding

sample of our wedding card


sample of our wedding card


after tengok-tengok dengan en. tunang, kami tak berkenan la plak, en tunang suggest suruh letak our pic kat kad kahwin tu, and bila tanya how much the price, mak ai mahal la plak.. so kami pun terpikir nak decide  dengan design kat atas. terpaksa la terima if tak berapa minat, but one day, one of my friend offer nak design our kad kahwin and tolong print sekali.. hurm... camne nie... nad tak taw nak buat camne.. my friend tu siap offer ngan harga yang murah kot... tapi masa tu nad tak taw nak decide yng mana satu an.......... then......
so samapi sini la nad bebel k...nanti nad akan citer lagi pasal kad kawin nie.... bdw... nad nak tido nie.. so selamat tido semua.. :)

xoxo
nadira




5 comments:

  1. nak save cost punye pasal,
    ekin n tunang decide nak design n print sndr je
    huhuhuh

    ReplyDelete
  2. cantik warna biru ni..mase su tempah ngan grazine tak payah letak deposit pun..mase karnival pengantin kat shah alam..grazine satu2 nye kad paling murah kitorang jumpa dan free bunting..kad su just 22 sen..design sgt cantik..

    ReplyDelete
  3. kad biru atas tu da cantek la...as for me, i suka yg simple camtu rather than letak gamba...hihi

    ReplyDelete

 
Copyright © Nadira Ismail | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in