Paper Lantern at Jalan Panggung KL

Lots of people asking me, nadira can you share with us where you buy the paper lantern, most of them baca kat sini, after i inform that i want my wedding in paper lantern deco.. so short story on how to go to shop yang jual paper lantern at jalan Panggung KL, most of kiter if google kat internet definitely tak kan jumpa kedai ni.. ok this shop is located dekat Petaling street area.. you know petaling street ?
ok if you ke KL you terus ke Ocean Shopping Centre, ocean shopping centre nie terletak kat area petaling street, if tak taw ocean shopping centre just drive ke petaling street, specific chinese town, here i attach google map for you.. senang sikit nak carik.. owh bdw shop to dekat ngan balai polis jalan bandar, if you ask people sure they will know this balai polis...

 Click to image for xxL size

Untuk senang you park kat Ocean shopping centre, if you nak gi tempat nie.. remind.. jangan gi sorang2, ajak teman k.. sebab if you tak biasa ngan area kl, definetly you akan takut, plus parking kat ocean shopping centre tu menakutkan sikit.masa i pergi tu i bawak my bff si marina,,susah nak pujuk dia nie.. kena belanja mc d k, baru dia kata ok
 Tengok, muka kepuasan dapat mcd k..

ok habis..sambung balik citer, once you dah parking kat ocean shopping centre, you terus naik ke atas (parking dia underground taw, and seriusly horror, especially for woman) once you naik you cari mc donald kat shopping mall tu, mc donald nie dia kat corner lot taw, then beside building tu or specific Beside mc donald tu ada lorong and that lorong is Jalan Panggung

i sempat snap masa gi tu and mcd shop betul sebelah tu

orait you terus je jalan smp you jumpa kedai nie, The Basket Shop
 
Kedai nie open dari kul 10 pagi smp pukul 6 petang, and hari weekend dia open dari kul 8 pagi smp tenghari jer k.. masa i gi tu ari weekend, so masa i smp tu dia dah nak tutup, nasib baik dia bagi beli lagi..if not mau (T_T) nangishhh....
ok dalam kedai tu de berpuluh2 paper lantern idaman korang semua, macam2 size and macam2 bentuk k.. 
cantik kan.. latern star pun ada

they have a thousand stock k, don worry if takut habis

instead of paper lantern, dorang jual bakul2.. and seriusly bakul sangat cantik2 k. and price? of coz cantik.... :)

you can use this bakul as you hantaran ker.. or gift to friend or relative..


and this is untie kedai tu.. merangkap tokey kedai k.. untie nie kedut tak mau bagi discount taw.. tension (@_*)
orait about price, paper lantern nie de macam2 size kan so harga pun macam2 la.. tapi still afford to beli k.. don worry not to expensive sangat.. you guys can afford to buy it...
so for those future bride to be.. boleh la pergi ke sini k... 
macam i, i beli dalam 50 keping paper lantern and i sangkut kat khemah makan, kat my guest book.. boleh la..janji ade lantern kan..hehehehehe
see.. berjalan bawah lantern

then letak kat guest book i

then bawah khema.. setiap khemah nad letak taw.. i beli pink and blue jer.. sebab my theme pink and blue... if you guys nak tengok few sample boleh la cari kat mr google and and tengok sample2 kawin orang lain for idea...

ada satu lagi tempat cara tuk beli paper lantern ngan mudah sekali..
 if you are too lazy nak gerak ke tempat nie... korang boleh order paper lantern kat my friends and she is one of bride blogger jugak.. klik sini .. dia adalah puan nora kerel.. dia sekarang buat business sewa beli paper lantern (nora betulke apa yang aku tulis (@_@) hehehe).  just drop email kat dia and ask her about paper lantern.. and insyaallah she will help you b2b. don worry

so best of luck for b2b k..if you guys ade pape pertanyaan pasal paper lantern nie.. can drop email kat i k....  

 

2 comments:

 
Copyright © Nadira Ismail | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in