Bandung Travelog - Day 1 (Part 2)

hellloooooooooooo

orait meh kiter sambung our second journey to bandung (while listening to katy perry, thinking of you), sebab semalam tersangat mengantuk, rasa malas nak sambung story mory about bandung.. here we go..

after we check in, and kemas2 our barang from bag, me n hubby rasa lapar sangat.. sebab before that just makan donut je kan.. so mana la nak kenyang, we decide nak beli some grocery kat City Link Mall.
so we make a walk to matahari grocery shop that located kat Ground floor of City Link mall, what we buy is roti, jam, jajan, air kotak, shampoo, sabun mandi. ubat gigi, and few things la (hotel sediakan.. but both of mengada2 kan.. tak mau guna all hotel product)... so kami shopping grocery habis2san la.. as shown on the below picture....  :), we are happy couple yang suka berbelanja yer....

hubby choose his fav shampoo

hunting for roti and jam

muka happy shopping yer

so after shopping, both of us terus lepak kat bilik, nak kuar cari makan... we not familiar with bandung area yet, tu sebab beli roti and jam jer.. kami makan2, bersihkan badan and pe lagi terus both of us 
ZZZzzzzzzz ler.
kepenatan after all hanky panky thing dat day.. so tido lu sambil tunggu ayed smp.. before tido kami mesej lu  ayed and fatin to call us once they landed kat bandung.....

after 3 hours nap, ayed call us and tell that they already kat aiport, tengah tunggu pak supir amik dorang.. both of us cepat2 bangun and mandi, sebab we all plan nak gi dinner malam nie..
tunggu punya tunggu
smp la ayed n his wife (maaf gambar tak di ambil, sebab too xcited yer)
we let them clean up first and solat jamak dulu... 
then we all keluar...
owh kali nie we all keluar with fatin liyana and
 pak supir hasif (will review about them in next entry bandung day 2)
fatin and pak supir hasif bwak kami makan2 kat foodcourt di tengah2 town bandung.. nad seriusly tak ingat pe nama tempat tu.. but i attach pic, incase korang taw kan... 
kat sini foodcourt dia besar la.. but kat sini makanan not semua halal taw... kena carefull sikit, make sure buy from kedai yang ada logo halal jer..we all makan kat kedai selera malaysia.. and all of us makan nasi goreng kampung and minum air kotak.. ok la for fist day kan... 





sambil makan2 tu kami berbincang on our 4 days in bandung, 
plan where to go first, wut to buy and etc..etc..
after dinner, we lepak there about 3 hours.. 
berborak2 sambil enjoy the cool weather and nice view kat situ..

owh serius lupa pe nama food court tu.. it;s ok if ingat nad update k..

that is happen on our first day to bandug
so stay tune for next entry bandung - day 2
we go to kwah gunung berapi..
wait for next entry k.. 


nota kaki: korang nad odw buat business online jual baju bb n insyaallah tudung... hope can get support from all of you k.. wish me luck and all the best.. :)

2 comments:

  1. bestnye pegi bandung..sll dgr org cite bandung murah.. :)

    ReplyDelete
  2. I loveeeeeeeee bandung. mcm 2nd home =p

    ReplyDelete

 
Copyright © Nadira Ismail | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in